Categorie
Story
Tags
Blog, Ervaring, kennismaken, Persoonlijk, Verhaal

Cultuurshock
“Vijftien was ik, toen we vanuit Zuid-Afrika naar Nederland emigreerden. Het was een cultuurshock, de verschillen waren enorm. Alkmaar vond ik wel meteen leuk en ik verhuisde daarom al snel. Het monumentale, historische en culturele, het was bruisend, er gebeurde van alles. Ik ben gewoon meer een stadsmens. Het is fijn om de deur uit te lopen en honderd meter verderop koffie te halen. Ik zou niet snel uit de stad weggaan.”

Stichting Talent And Dreams
“Via het duale traject van de studie management, economie en recht aan Inholland waaraan ik op mijn zeventiende begon, deed ik veel werkervaring op. Daarna werkte ik vijf jaar bij SNS Reaal, maar ik was begin twintig, ik wilde eigenlijk meer betekenisvol werk, iets maatschappelijks. Ik was al vrijwilliger bij poppodium Victorie en voor kleine culturele organisaties en werd steeds meer gevraagd. Toen ben ik geswitcht en ging ik aan de slag bij de Stichting Talent And Dreams (STAD), een projectbureau in Haarlem dat tot doel heeft jongeren met een eigen idee te omarmen en op weg te helpen het te realiseren. Ik rolde het concept uit naar Alkmaar en kwam zo in de Alkmaarse culturele sector. Na vijf jaar wilde ik eigen projecten, ik stopte bij STAD en begon met freelancen. Een van mijn eerste projecten bij STAD – een culturele broedplaats creëren met paviljoen – nam ik mee. Dat werd Stadsstrand De Kade.”

Stadsstrand De Kade 
“Eigenlijk zou Stadsstrand De Kade een trial zijn van een halfjaar, maar 2020 was al het negende seizoen. In 2018 door Ondernemend Alkmaar uitgeroepen tot Onderneming van het jaar. Als oprichter ben ik daar erg trots op. Een unieke plaats aan het water dat door Alkmaar stroomt. Er werken inmiddels 30 mensen, het voelt als familie. Het geheel is enorm gegroeid. Meer dan een horecagelegenheid, het is een laagdrempelige plek voor jong en oud. Het Kade-publiek is heel gemêleerd en dat wil ik ook, daarom probeer ik unieke sociale en culturele initiatieven neer te zetten: van een openlucht filmvoorstelling samen met het Filmhuis Alkmaar tot een pianoconcert met een vleugel op het zand, waar jong talent en professionele musici uit de regio een podium krijgen.”

Artiance Centrum voor de Kunsten
“Naast mijn programmeer en publiciteitswerkzaamheden bij Stadsstrand De Kade werk ik als Cultuurondernemer bij Artiance Centrum voor de Kunsten. Het is mijn taak vernieuwende kunst- en cultuurprojecten te ontwikkelen. Ik mag reuring creëren en daar kan ik goed mijn creativiteit in kwijt.”

Culturista
“Ik houd ervan om dingen op te zetten, en om mensen te verbinden. Conceptmatig bezig zijn is mijn kracht. Door de jaren heen ben ik een ervaren projectmanager geworden met veel kennis van de kunst en cultuur sector. Als Culturista ben ik graag uw partner in lopende en nieuwe culturele projecten.